Zokiland Blog

Autor: nefes, 15 September 2013

    Prve kapi kise donijele su sjetu koja mirise na jesen . Apstrakt nosen vjetrom kao i neuhvatljiva misao ... Bilo je to ljeto blagih revolucija, korjenitih promjena . Ljeto velikog gubitka sa neizljecivim rezom na srcu . Vrijeme  utapanje i mirnog plivanja nosena talasima nadolazeceg smiraja . I poput mozaika slagala je police u srcu .
Blag osmijeh na licu : sve u zivotu svodi se na odluke .
  Danasnji dan vratio joj je onu nekad davno izgubljenu bliskost zbog koje je opet bila zanesena i brizna .Uz stari , novi odraz u ogledalu , uocila je fluid zivota , iskre i titraj duse , nekako nepoznat a opet tako dobro znani ... Sati lakse prolaze, osmijeh na licu nadolazi. Tren istrgan iz prolaznosti u vjecnost pamcenja . Osmijeh Zadovoljstvo Sreca Nada Snaga ... Zagrizla je slast prostrtih osjecaja , udahula je duboko probudjenu ceznju s osmjehom na usnama i radoscu u ocima ... Dan u kojem spoznala pricu o trajanju sa sobom ... s nekim  

 

 

 

" Nauci da gubis, da bi znala pobjedjivati, govorio joj je, a ucio je od nje posmatrajuci je.

 

Strah je igrao u njenim ocima dok je mirno disala. Volio je kako dise. I njen mir. I iskru lucidnosti. Plamen u potaji izvire iz ociju koje sijaju dok govori. Sve i da ne cuje, samo te oci posmatrajuci savrseno bi je razumjeo. O tim slikama je pisao. Iz njenih ociju. Da sacuva trenutak. Jer, izgovoreno se brzo zaboravi. "

 

 

Edited by nefes, 2014-03-15 18:33:53

 

Edited by nefes, 2014-03-15 18:34:40

Komentar od quietly, 15 September 2013

Baš kako ja volim Predivno draga moja...

Komentar od nefes, 15 September 2013

Hvala

Komentar od tri_praseta, 15 September 2013

bash kao shto ja ne wolim, emotiwno, nezhno, poetski... nigde prostakluka, grubosti, psowki, tzinizma i sarkazma... poradi malo na owim blogowima znash

Komentar od nefes, 15 September 2013

Luuudoo jedna

Komentar od tri_praseta, 15 September 2013

Komentar od storm, 15 September 2013

Samo ti mozes ovako pisati,Bravo drugic

Komentar od nefes, 16 September 2013

Hvala biche drago

Komentar od IceCold, 15 September 2013

Uh, odvede me ovo do ...

Stvorena da joj povlađuju, laskaju i lažu, a on je govorio šta misli i kad to boli, ne priznajući premoć lepote pred istinom. Od prvog dana.

Lepa je tvoja priča. Mir sa sobom, dobra stvar. 

Komentar od nefes, 16 September 2013

 "Ljepota je bogom dana a duh je srcem i umom stvaran."

Hvala ajsice

Pretraga

Autori