Zokiland Blog

Autor: quietly, 15 May 2013

Dobro jutro svima ! Ovaj trenutni oftalmološki „hendikep“ nije uspeo da me zaštiti od raznih informacija čiji  su  svrha i cilj posve isti. Naslovi u novinama,  grupe na internet društvenim mrežama: „ Zaštitimo prava životinja“, „nisi čovek ako ne nahraniš psa na ulici“, „Kaznite čoveka jer je isprebijao psa“…još malo kazne će uslediti i kada mačke „ šutnete“  iz svog dvorišta.

Da me ne shvatite pogrešno, nisam ja od onih koji deru pse i od njih prave kulinarske poslastice, niti sam od onih koji uhvate mačku za rep pa je vrte..i vrte…. I bace kud im volja tiranska. Ja sam samo protiv savremenih sektaša koji veća prava zagovaraju i za ista se zalažu najčešće i jedino samo verbalno… „Dela, dela a ne reči“. Ova mi nekako omiljena i uvek je se pridržavam.

Šta bi mogli  ti savremeni sektaši da urade, na dobrobit čovečanstva a i u lične svrhe? Za početak da udome po dva psa sa ulice, i ne bi bilo potrebe za azilima, koji su čast izuzetcima, ništa drugo do logori u kojima su prinuđeni da vremenom ( što je protivno zakonu prirode „napadati jedinke sopstvene vrste“ )ustaju jedni na druge. Eto ja npr. imam prelepog psa, mešanac nije neka rasna faca koju kada šetam gradom, svi se okrenu laskavo ga obasipajući smešnim rečima: kako je meden-a, slatkiš maleni-a…bla..bla…

-Jao izvinte, a jel  ’oće da ujede?

-Ne znam šta da ti kažem, nekad hoće, nekad neće, kao i svako biće u ostalom.

 Jedina razlika izmedju ljudskog ujeda i ujeda životinjskog je ta što životinjama stvoritelj nije ugradio čip preko  kojeg  će upravljati osećanjima  životinja.  One u prirodi svojoj nemaju  drugi način da se odbrane i zaštite kada osete da su životno ugrožene. Ljudi ipak ujedaju i iz drugačijih pobuda. Ali to je neka druga priča.

Elem, danas ću da okrečim Benijevu kućicu u žuto.{#volem}

 

Edited by quietly, 2013-05-16 13:55:57

Komentar od Voljena, 15 May 2013

Odavno nisam na putu srela ni jednu macku, tako da ne znam kako bi utjecala na mene. Od ranog djetinjsstva, dovlacila sam kuci sve macke iz komsiluka, u nadi, da neku ipak zadrzimo. Nikad mi nije bas upalilo. Tj nije, dok nisam, (drapajuci svaku macku sto naidje) dobila neke lisajeve. Ispostavilo se, da sam dobila maciju kugu, kako kazu, inace bolest, koja na ljude ne utjece bash, sem tih lisajeva, a za macke je kobna. Od tad, uvjek nam je macka bila u kuci. Trenutacno nemam ni jednog kucnog ljubimca, al ako nekom smeta neka maca, doturite je meni, rado bih je uzela, da je mazim, pazim, drapam, pupam, itd {#bigsmile} moja Mica....jos je u zivotu, al kao sto vidite iz prilozenog, uzeli mi jeeeeeee.....

P.S. Ko sretne ovu malu na ulici, slobodno nek je izruzi sto nece da mi vrce machkuuuuuuu{#bigsmile}

Komentar od SANJASDJ12, 15 May 2013
Voljena dodji kod mene,svaki dan ganjam iz dvorista par komsijinih macaka Imas veliki izbor,pa izaberi koju ces.ja sam pokusala da ih zavolim ali ne ide.
Komentar od Voljena, 15 May 2013
Sendaaaaaajjjj
Komentar od natalija nate, 15 May 2013
lepa si
Komentar od quietly, 15 May 2013
Imam ja dva slatka mačića, jedan Voljena tebi, drugi ostaje meni
Komentar od Voljena, 15 May 2013
Ja kakva sam, svaku lutalicu bi donjela kuci
Komentar od quietly, 16 May 2013
Evo ih Voljena, juče sam ih slikala dok su pajkili
Komentar od gipsy, 15 May 2013

Kad je moje kumce bilo malo ujela ga macka.. a macka je bila svacija (svi su je hranili i mazili) i nicija (niko je nije vakcinisao). I moja kuma se bas dobro uplasila za dete, odvela je kod lekara, dete dobilo antitetanus ali posto je macka ujela (a ne ogrebala), postojala je mogucnost da je besna, pa je morala da uhvati macku i odnese na veterinarski fakultet. Tamo su joj rekli da macku mogu da ucmekaju odmah pa da urade analizu, to se nesto radi iz kostane mozdane srzi, ne secam se sad najbolje, ili da macka ostane na posmatranju 12 dana. Mojoj kumi bi zao i odabere posmatranje. Kad je proslo 12 dana, dodje ona da vidi sta radi dalje... a oni joj ispostave racun za 12 dana lezarine.  Plati ona to... kad posle izvesnog vremena stigne joj da plati i kaznu sto macka nije vakcinisana, jer se macka posle izlezavanja vodila kao njena. I da je vakcinise. 

Srecom nije bila besna, mislim macka

Komentar od jedina, 15 May 2013
Komentar od quietly, 15 May 2013
U potpunosti razumem besnilo...kumino
Komentar od KikiT77, 20 May 2013
Bolnicki troskovi
Komentar od jedina, 15 May 2013

Što više poznajem ljude, to više cijenim pse. (Mme de Sevigne 1670 )

Pas ima sve odlike čovjeka, a nijednu njegovu manu. (Vilim Svečnjak)

Što bolje gledam predstavnike naroda sve više volim svoje pse. (Lamartine 1840)

meni najdraze 3

Komentar od tri_praseta, 15 May 2013

ja tju da nabawim rasnog jazawichara...wewerichara...tako neshto

Komentar od lun@, 15 May 2013
Komentar od slika, 15 May 2013
Komentar od queequeg, 15 May 2013

Kako se to bese ono kaze....u trendu je...mislim da se zale psi i macke lutalice. Klimanje glavom ...da da...bas mi zao kuca i maca...Kad im ponudis mace ili kuce,obicno nose tetki lek. Ali, treba se oglasiti na fejsbuku i ostalim mrezama..ponavljam biti u trendu...

Komentar od quietly, 15 May 2013
Totalno moderni, majke mi
Komentar od VUK_, 16 May 2013

Komentar od VUK_, 16 May 2013
Leo
Komentar od quietly, 16 May 2013
Aaa okice ..

Pretraga

Autori