Zokiland Blog

Autor: The_ Insider, 12 January 2013

 

Prolecna jutra me navek obuzmu, otmu me iz vreve ovog', oronulog grada i ponesu, obicno ne dalje od "Namcorovog Sokaka". U tom putesestviju,rasprsim se poput latica maslacka, pa mi se osmeh podeli sa rodama, tamo nadomak crkve Aleksandra Nevskog, ruke i noge pohrle psima dokonjacima na 25-om Maju,a ova dva, stenicava oka parkiram tik do njenih pendjera. Tu me saceka jedan par, ociju garavusa, koje mi izdivane svakojaka cudestva, u tih, tridesetak sekundi, koliko je potrebno da vratim u ler Stojadina. Taj proces je najlepsi "izmamitelj" njenog osmeha,cesto sam umeo da ga prolongiram, dok me nije provalila i limitirala me na sadasnjih, i verovatno buducih 30-ak sekundi. Elem, ne izlazim iz kola, jer ne smem da ih ugasim, sto je ponekad svojstveno ovoj sorti cetverotoskasa. Odmahuje desnom rukom i nestaje iza kristalno belih zavesa sa izvezenim olijanderima na njima. Osecam miris koprive na njenoj kosi,i pratim te valovite lokne koje se poigravaju sa vetrom i polenom, dok se priblizava kapiji. L'ekla sam ti da dodjes l'anije Namcoru, l'ekla sam, divani polutiho, kao da se ne ljuti do kraja, vec na pola, nekako nesigurno. Osmehujem se sa zadrskom, jer ne voli da joj se bilo k'o smeje, kada je obuzme slatki, decacki bes. Sela je na zadnje sediste i spustila pogled na plisanu lastavicu bez koje ne ide apsolutno nigde. Uvek mi je bila zanimljiva ta lasta, ja znam za plisane zeke i mede, ali ovu vrstu "plisane" jos nisam video. Polako krecem, sa kisom koja ce nas verovatno pratiti do Somborskog vasara.
Odjednom je podigla pogled i progovorila. L'azmisljam o necemu, rekla je!. Ovo priznanje obicno ukazuje na cinjenicu da se neko vreme poigravala sa mislima i cutnjom, pa je spremna da pusti na svetlost dana sve sto je osmogodisnji um jedne, nadprosecne devojcice otkrio. Kao i uvek, bio sam zainteresovan da cujem. O' cemu si razmisljala Ana?. Duga, to je veliko olaksanje, posle bola koji zarobi coveka. Kisu zamisljam kao bol danas. To je prelepo zapazanje Ana, gotovo da sam saputao, posle pocetne jeze koja je prosarala od podnozja mojih ledja do vrata.
Zagolicala me je, pa pomislih da je "gonim" dalje, u tim razmisljanjima. Upitao sam je: "A kako zamisljas ljude Ana"?. Ni za jedan trenutak nije oklevala sa replikom: "Ljude zamisl'am kao vecitu potrebu za dugom, jer su stalno gresni".

Ostao sam bez teksta za trenutak. Pomislio sam, ne mari, to je samo za trenutak. Taj trenutak me prati i danas...
 

Komentar od quietly, 12 January 2013

Neki trenuci ostaju zabeleženi u večnosti...

Komentar od The_ Insider, 12 January 2013
Ja samo tim trenutcima tezim, iako su retki
Komentar od quietly, 12 January 2013
Jednom je rekao moj Mika Antić : " Skupljaču neobičnih stvari, nek drugi skupljaju značke i marke. Nek drugi skupljaju sličice fudbalera. Ti skupljaj dane, časove i trenutke. "
Komentar od The_ Insider, 12 January 2013
Jednom ume da bude tako daleko, mozda nikada i ne dodje. Uradi sve sto mozes sada, u ovom trenutku Bravo za navedeni citat, to je i "moj" Mika
Komentar od Sofija, 12 January 2013

I opet si zakuco....Lazmišljam da se pletplatim na tvoje pisanje Namćoru

Komentar od The_ Insider, 12 January 2013
L'azmisljam da ti dam pretplatu, free of charge Hvala Sofi !
Komentar od Sofija, 12 January 2013
Ladujem se svakoj tvojoj napisanoj leči Bilo mi je zadovoljstvo Insi
Komentar od Voljena, 12 January 2013
Hocem i jaaa!!! Predivni su ti blogovi Insi, uzitak ih citati. Divim se kolicini emocija, koje otkrijes u jednoj samoj recenici, predivno. Hocem jos ))
Komentar od The_ Insider, 12 January 2013
Veliki je pomak, u odnosu na proslu pisaniju, to sto ne moram da vas zamolim da me nadopunite Hvala!
Komentar od Voljena, 12 January 2013
Ma ne, i prosli blogovi su ti bili extra, nesto drugo mi smetalo. Kroz citanje, osjetila se tvoja ljubav do te zene, a njen odgovor na tvoje volim te, mi bio (blago receno) hladan. Ne znaci da mi se nije dopalo kako si napisao, predivno, svaki put je predivno. Nastavi pisati, mi cekamo
Komentar od The_ Insider, 12 January 2013
Znam, shvatio sam te, samo te "bezobrazno" zekim
Komentar od tri_praseta, 12 January 2013

shto swaki twoj blog mene ostawi bez rechi? jednostawno ne znam shta da stawim u komentar onako na prwu loptu, tek kad ga prochitam po drugi put ja shwatim... klinka kao da je izashla iz sofijnog sweta (ne ti butjko moj, knjiga), werujem da i tebe ponekad zbune njena razmishljanja.... bitje da smo odrasli

Komentar od The_ Insider, 12 January 2013
Neke reci su bolje kada sazreju, tako da nema nista lose u tome Matori. Ja tek' odrastam, veruj mi
Komentar od Soya, 12 January 2013

predivno, prelepo...Insi ovo je pravo remek delo {#volem}

Komentar od The_ Insider, 12 January 2013
Prelepo je to, sto se ljudi na neki nacin pronadju u ovoj pisaniji. Hvala Soyice
Komentar od Maritza, 15 January 2013

savršeno!

Komentar od The_ Insider, 16 January 2013
Hvala!

Pretraga

Autori