Zokiland Blog

Autor: IceCold, 23 September 2010Nešto ste se ovih dana, u jednom od dokoličarskih raspoloženja meditacijski bavili temom „šta bih ja da me s neba pukne neki basnoslovni keš“. Svakakvih je ideja tu bilo. Bez veze su ti zvučali oni koji tripuju da bi obišli svet, „upoznali kulture“. Šta ima da putuješ, klikneš Discovery, Animal planet, ili ako si baš u šatro intelektualnom tripu prelistaš National Geographic. I video si sve. Sve ostalo je gnjavaža po aerodromima, preznojavanje na kamilama i panično prebrojavanje prsluka za spasavanje na brodovima sumnjivog kvaliteta. Uostalom, svi su sumnjivi, onaj što je svojevremeno bio tehnološki hit potonuo je kao sapun kad je prvi put isplovio.
Onda te spopadnu belosvetske misli, pa sve sebe vidiš kao Breda i Andjelinu, koji onako lepi, vitki i preplanuli u belim lanenim košuljama tumaraju kroz Afriku i spasavaju od gladi decu sa velikim crnim očima.
Kad sve to realno sagledaš, vidiš da ti uklapanja u svetske okvire ne idu. Nisi ti sestro ni za krstarenja ni za afričke misije, što ne znači da treba da prestaneš da sanjaš. Samo treba da promeniš uzore, da se ugledaš na one na koje si upućena geografskim žrebom i koji su već iskusni u meraklijsko- hedonističkom ponašanju. Svetski, a naši.

Prvo treba da proslaviš osamnaesti rođendan, onako kako dolikuje. Nije da ga nisi proslavila, tad, pre sto godina, sa društvom, na koncertu lokalnog benda Emotions i dok OVO nisi videla nisi imala zamerke na taj događaj. Sad, iz ove perspektive, i sa onim izmaštanim milionima sa početka teksta, sad znaš da ti je nešto falilo. Bezbriga u pink boji. To ti je falilo. I sise, rekli bi zlobnici. Neka...

Onda ćeš „raditi na sebi“. I bićeš skromna. Onoliko koliko je to moguće. Jer, sa dvadesetčetiri bićeš doktor pisane komunikacije u najavi, vlasnica penthausa u Londonu i vozićeš džip neki. Ali ćeš biti skromna. Pozajmljivaćeš cipele od mame, i svi će misliti da si divna. I bićeš.
Ah, da, i talentovana. Milionerkama nikad ne fali talenta. Tebi još uvek ono fali, opet bi rekli zlobnici.
Onda ćeš se udati. Ne za bilo koga, jer ćeš do tad već biti zvezda tabloida. OVAJ bi recimo bio sjajna prilika, uz koju izgleda ide i blagoslov iz najviših krugova koji za taj biznis imaju ingerencije. Jeste da pomalo patetično podseća na Vladu Božovića na ekstaziju, ali kao što vidite, i on je doktor nauka u najavi. Neka vas bizarna pojava ne zavara. Idemo dalje...

Razvešćeš se. Ionako si se udala samo zato što svaka žena treba bar jednom da se uda. To si čula od Isidore koju ćeš obožavati, jer ona je guru svake poštene srpske milionerke. Na razvodnom partiju pevaće ti Vlado Georgijev. Možda i Ogi Radivojević, videćemo...
Onda ćeš konačno kupiti i ono što ti fali. Da zapušiš usta zlobnicima. I otkrićeš u sebi još jedan talenat koji nema veze sa novostečenim oblinama. Celog života si bila pisac, samo to nisi znala. Kupićeš tri novinara i nekoliko termina na Pinku da i javnost obavestiš o tom saznanju. Javnost ima pravo da zna. Tvoji izmišljeni milioni će se pobrinuti za to.
I kupićeš stan Borisu Tadiću, obavezno, jer ga rođeni otac proziva po novinama da živi kao državni podstanar koji će na ulicu kad mu istekne mandat, i pozvaćeš (pošteno ćeš platiti) Nešu da mu otpeva:


A onda, kad iživiš i poslednji trip ti ćeš prestati da se baviš glupostima i da se zajebavaš, na svoj račun i na račun ovog naroda koji pokušava da pliva u vis. Ne znaš ti ništa o tome. Realno. Samo osećaš da sve ono što se o tebe očeše ostavi trag, kao farba sa tuđeg auta i da zaista više nema smisla ubeđivati sebe da nisi deo tupavih konverzacija, Seka, Ceca, eurosalon home centara, matriksovog koda, farme, blogovanja, korporativne mašinerije, survajvera, nametnutih odgovornosti, worldofwarcraft-a i lažnih osmeha.

U medjuvremenu, dok te ne pukne nebeska lutrija, čitaćeš Konstantinovo raskršće.
„Da vratim na početak?“
„Ne, čitam od sredine, samo nastavi gde si stala“
„Pitaj ako ti nešto nije jasno“
„Ćuti malo!“
„Što?“
„Da ti slušam srca otkucaje“

 

Komentar od KraljicaSrce, 23 September 2010


Slušam ovu plavušu gore (ne znam ni ko je) ali tako mi je nesto strašno žao...
Da se razumijemo, ne bih imala ništa protiv toga da imam sve to, ali sigurno nikada ne bih o tome pričala na ovaj jadno neukusan način.
Ne znam koje jezive praznine i hladnoće svom tom lovom nadoknađuje, ali nije joj lako...

Ipak na kraju, od svega mi u glavi samo ostade ovo:

„Da vratim na početak?“
„Ne, čitam od sredine, samo nastavi gde si stala“
„Pitaj ako ti nešto nije jasno“
„Ćuti malo!“
„Što?“
„Da ti slušam srca otkucaje“A tako i treba...
Jedino što nam na kraju preostaje, u svakoj od tragičnih zemalja u kojoj živimo, je da se umotamo u neke nama važne otkucaje srca. To je jedino što vrijedi.
"Tu ce tvrđavicu malo teže srušiti, to im je izvan dometa."

A ja ne znam nijednu da nije tragična. Ako znate za tu zemlju, javite mi da pakujem kofere.

Ajmo, muzika!

Bravo i hvala za blog dragušna.

Komentar od gipsy, 23 September 2010

A jeste uplatile vi taj loto il ono bas bas cekate da tresne s neba?)

Komentar od KraljicaSrce, 23 September 2010

Ja čekam da mi dobitna srećka doleprša kroz prozor.
(A svi mi prozori zatvoreni. )) )

Komentar od IceCold, 23 September 2010

A jeste uplatile vi taj loto il ono bas bas cekate da tresne s neba?

Ne, eventualni Loto dobitak ne pokriva ovaj projekat. U pitanju su potpuno nerealne cifre.

Komentar od gipsy, 23 September 2010

E kad bi mene neka silna lova opalila, prvo bih kupila Sampinjonu krevet sa stubovima u grcko - rimskom stilu i glodara da glodje iste

Komentar od KraljicaSrce, 24 September 2010

Užasno me pogađa ova ekonomska kriza....
Vozim auto bez krova, pijem staro vino, jedem buđav sir....

Gipsy, preuzimam hrčka, samo mi ispuni želju:

[IMG]https://www.greatpricedfurniture.com/viewImages.jsp?imageSet=51235615&imageNumb=1[/IMG]
https://www.greatpricedfurniture.com/viewImages.jsp?imageSet=51235615&imageNumb=1[IMG]https://www.greatpricedfurniture.com/viewImages.jsp?imageSet=51235615&imageNumb=1[/IMG]
[IMG]https://www.greatpricedfurniture.com/viewImages.jsp?imageSet=51235615&imageNumb=1[/IMG]

Komentar od KraljicaSrce, 24 September 2010

BTW, šalim se.
Šalim se za auto i za vino. Za sir, hrčka i krevet ne.
A i dalje su najvažniji srca otkucaji.

Komentar od branka-013, 24 September 2010

Ice...obožavam te...prosto uživam u svakom tvom slovu...

Komentar od Tea_bg, 24 September 2010

Osvrnuću se na našu najpoznatiju satiru, tako davno napisanu a ipak tako aktuelnu i danas… Zemljo Stradijo!
Na stranu pleme Anuti koje sa juga napada zemlju Stradiju… to je neka druga tema…
Po čemu se ova zemlja razlikuje od drugih? Ima mnogo svinja i budalaština mnogo… Domanovićeva ideja: „ Da bi smo se razlikovali MI od NJIH, predlažem da se svakom ko se usudi da MAŠTA u ovoj zemlji udari zig na celo!” Ko je ZA nek podigne tastaturu?

Komentar od cisilej, 24 September 2010

У реду је да се ове појаве (осим једне,о њој ћу касније) гледају из сатиричног угла,тако је боље. Само не ваља ако се људи преокупирају тим појавама, нека ова Хајди,Матеус и Карићи живе свој живот не треба се њима пуно оптерећивати и замлаћивати. Једино не треба у исти контекст са њима трпати православног владику. Пошто живим у Бијељини,знам колике се невиђене количине лажи и бљувотина пласирају о владики Василију. И када злонамјерни форсирају приче као из овог линка онда и они који ни најмање нису злонамјерни просто иду логиком,`па ваљда је бар нешто од тога истина`. За Ајси знам да не мисли лоше,али морам да и ја кажем да је огромна већина прича о Владики нетачна. Ако прочитате и овај текст из линка без предрасуда види се да се све своди на приче рекла-казала и на изјаву неког несретника који вјероватно и јесте рођак Владики али то не доказује ништа друго. О владики Василију може се и причати кроз чињенице,а то је да је за вријеме његовог владиковања подигнуто више цркава и манастира у зворничко-тузланској епархији него икада прије и него и једној другој епархији у новије вријеме. И он те паре нит је украо нити је грабио од пореза,то су просто прилози вјерника. Салони у владичанском двору јесу луксузни и лијепи,али ја у томе не видим ништа лоше. Најчешће то боде очи онима који никад динара у цркви нису оставили. Волио бих да се некад суочим са аутором овог текста (ја сам га својевремено,прије 2-3 мјесеца читао чини ми се у Пресу) и да тај човјек искрено каже је ли провјерио иједну изнијету тврдњу из чланка.
Ајси,знам да ти спадаш у категорију оних који нису злонамјерни,иначе се не бих ни јављао на овом блогу,зато сам и изнио ово своје мишљење везано за овај линк.

Komentar od IceCold, 25 September 2010

@KS, gipsy, samo da vas obavestim da sam nadljudskim naporima naterala sebe da zaronim u HTML kodove i izmenim onaj pecaroški dizajn. Skrušeno priznajem da ste bile u pravu i nadam se da na novi nećete imati zamerke.

@branka-013, imam neku viziju kako tvoju blagost pakujem u bočice i delim kao lek protiv pogrešnog stava spram života.

@Tea_bg, kad si spomenula satiru, pomislih da ćeš da potegneš Femu. To bih lakše podnela nego spominjanje njih. Daleko im lepa zamlja arnautska. Da me nije izmorilo ono kodovanje pecaroško (krive KS i gipsy, dabome), sad bih napravila jedan www.ddosujmamu.com.

@cisilej
Ozbiljan komentar:
Veliki je dar ozbiljno se suprotstaviti nekoj izjavi na način koji ti to radiš. Znam koliko ti je bilo teško da komentar koji si ostavio bude korektan i neoptužujući. Razumem i tvoj stav da je neprikladno izvrgavati ruglu svešteno lice i pomagati u spinovanju dezinformacija, ali sa mnom i škrabanjem ti je kao ono sa žabom i škorpijom. “To mi je u krvi”. I nema imunih.

Neozbiljan komentar:
Uzvrnde (copyright by casual_way), sredi desktop !

https://img843.imageshack.us/img843/6313/sredjendesktop.jpg

Komentar od cisilej, 25 September 2010

Озбиљан коментар : тачно зма, да сам знао причу о шкорпији и жаби,али сам заборавио. Чачкао сам по лијевој половини мизга и нисам се успио сјетити па те молим да ме подсјетиш.
Неозбиљан коментар: куплунгу један (copyright by ja) само да те обавјестим,мој је десктоп сређен као апотека!

Komentar od IceCold, 25 September 2010

Opet si pobrkao lončiće.
Gipsy je Kuplung Kan.
Mislim da se KS izborila da bude Platinsko Dugmence.
Meni ne gine 'Ladnjak.

Komentar od tri_praseta, 25 September 2010

pff kako sam lep komentar napisao i da ga okachim ono trt...owi shto ddosuju kewu, bash mi je ddosowashe
ae pokushatju da ga prepricham, owako:
hrwati imaju lep naziw za "slawne a nichim izazwane, koje se ne skidaju sa tw-a"....POSWUDUSHE
to je kategorija zhena koje se pojawljuju gde god da kamera snima, aparat shkljotza ili ima neko slawan (ne bitno da li je kosharkashka utakmitza, teniski turnir, opera, prijem, swirka....)..shta rade te zhene? pa lowe muzhewe.. bogatashe, skorojewitje, mafijashe,mlade, matore, srednih godina, nebitno, samo nek je pun k`o brod (onaj shto je potonuo sa pochetka bloga)...
i sad kad bih ukachio neki milionchitj na loto-u, werowatno bih ga inwestir`o u alkohol drogu i qrwe, tako shto bih otishao u neku daleku zemlju, gde nije bitno da li je dan ili notj (zhuraja na plazhi traje), znojio se na kamili, znojio se u sauni, znojio se pod nekom kosookom qrweshtijom, pio koktele i putz`o se chime stignem (makar liz`o zhabe k`o homer simpson)...a swe shto mi ostane lowe po powratku kutji bih protjerd`o
i swe te muke koje napisah su neuporediwo lakshe nego da me tjapi neka POSWUDUSHA!!!!

Komentar od Olivera, 26 September 2010

gipsy;bt2752

A jeste uplatile vi taj loto il ono bas bas cekate da tresne s neba?)

HAHAHAH! Ja cekam da mi neko zakuca na vrata i da mi pruzi cheque, ali da ima pokrice.

Komentar od IceCold, 26 September 2010

@tri_praseta, eto šta sve čovek može da sazna iz jednog komentara.
Ja sam bila ubeđena da si ti ozbiljan čovek bez poroka, a ti putznut na svim poljima.


@Oli, nemoj da toliko čekam na komentar sledeći put. Ovde vlada oštri blogerski zakon da tekst koji ti ne prokomentarišeš ne valja ništa. Ubih se od sekiracije !

Komentar od Olivera, 26 September 2010

IceCold;bt2767

@tri_praseta, eto šta sve čovek može da sazna iz jednog komentara.
Ja sam bila ubeđena da si ti ozbiljan čovek bez poroka, a ti putznut na svim poljima.


@Oli, nemoj da toliko čekam na komentar sledeći put. Ovde vlada oštri blogerski zakon da tekst koji ti ne prokomentarišeš ne valja ništa. Ubih se od sekiracije !

IceCold nisam moglu u forum kad sam imala nameru, a tvoji blogs su dugacki, tre imati toliko vremena sve to procitati, shvatiti i spreminuti odgovor.
Nisam toliko sposobna u kratko vreme!

Komentar od tri_praseta, 27 September 2010

putznut hahahaa
putznut nego shta

Pretraga

Autori