Zokiland Blog

Autor: KraljicaSrce, 30 January 2010


Često se bavim veoma nepotrebnim stvarima.... Sigurno nisam jedina koja to radi, ali ja to radim majstorski. Ono, na primjer gori kuca (gluho bilo) a ja zabrinuta za globalno zagrijevanje. U tom sam fazonu nekad. Skupljam i beskorisno znanje, pa mi to omogućava da se upuštam u besmislene analize stvari koje me se baš nimalo ne tiču.

Eto na primjer te Ovce... Veoma interesantno. Nemam neko znanje o Ovcama. Samo sam jednom boravila na selu, a ta je kuća imala samo Krave. Bilo je doduše i jedno malo Tele, koje je moja sestra htjela da vodi kući u grad, ali to je vec sasvim druga priča.


Uglavnom, ovo je moja dilema: zašto Ovce žive u toru? Čak i zimi. Sirotice se napolju smrzavaju, snijeg pada po njima. Stoje tamo (ne bih se brukala, ali prilično sam sigurna da stoje, jer nisam vidjela nikad Ovcu da leži) na milost i ne milost svih opjevanih i neopjevanih, manje ili više poznatih Vukova.Znači, okrutno... Koriste te, a ti tu na vetrometini, bez ikakve zaštite, čekaš da te mazne neki gladni zubati anonimus. Ako imaš sreće zapašće te neki poznatiji, iz neke bajke ili slično. E sada, ne bih dalje išla u to kako i koliko zlostavljamo životinje, šta im sve radimo i kako sa njima eksperimentišemo, samo sam se zapitala zašto?
Zašto sirote Ovce tamo stoje, a Krave idu na spavanje u štalu kao gospođe?!

Мoj prijatelj Cirilko ima svoju teoriju. Poznati je zaljubljenik u čobanluk (ne u negativnoj konotaciji) i zimi nosi samo vunene čarape. Brendirane 10 evrića, omiljena boja – siva, manje se prljaju. On naime tvrdi da je razlika u tome jer Ovce daju vunu, a krave ne, pa su kao zato napolju, da im bolje poraste. A ha! Tu smo znači. U toj Ovci je sadržana velika životna mudrost - što više ljudima daješ, gore te tretiraju.

Dakle, ovce su strahovito važne. Ne samo zbog vune i ishrane, nego kao mala biblioteka sabranih filozofskih uputstava za život.

Na primjer: “Umiljato jagnje dvije ovce sisa", to znamo. Pa onda bijele i crne. (Da izvini korisnik crnac i da ne ispadnem neki rasista). Kako je tek crnima tesko... Em si Ovca, em si crna Ovca, ni tu se ne uklapaš. Mada kažu i ovo – bijela i crna Ovca se razlikuju samo po danu. Dakle još gore! Po danu te ne vole, prave se da su bolji od tebe, a po noći... Mazne te Vuk, ni ne pita koje si boje. Nema toga brajkoviću "I Vuk sit i Ovce na broju", sve dok Vukovi ne postanu vegetarijanci.

I tako, dok sam jednog dana veselo skakutala po proplancima...
Ma... rekla bih vam sta se onda desilo, a i da kazem, ne biste mi vjerovali.

Umjesto toga, evo jedna plesna tačka:
Komentar od tri_praseta, 30 January 2010

e jes taj wuk mnogo zjbana zhiwuljka....mnogoooooooo puta su ga prasitji zjbali....zashto? zato shto su prasitji inteligentne zhiwotinje za razliku od owatza (nije lako biti owtza)....zato sam ja prase a ne owtza....mada nije retkost da nekad i ispadnem owtza al to je neka druga pricha
a kad tzitirash wetj "kineske narodne mudrosti" ewo ti josh dwe:
1. u mraku su swe owtze tzrne
2. owtzu mozhesh 100 puta da oshishash ali samo jednom da oderesh (wazhi za owtze koje igraju poker a ne znaju)
pozzdraw od owatza
*prasitja

Komentar od gipsy, 31 January 2010

Postoje ovce i OVCE i bivse ovce )

Komentar od IceCold, 31 January 2010

Мoj prijatelj Cirilko ima svoju teoriju.

Postoji li i jedna tema o kojoj on nema svoju teroriju, po pravilu nakaradnu i skrajnutu?

:crying_on_floor:

Komentar od KraljicaSrce, 31 January 2010

Bravo za pametne prasiće.
Gigančice, svi smo mi ponekad ovce.
Ajsice, što se praviš da ne primjećuješ moj TRIBUTE TO YOU? Naučih ja od tebe da prekinem blog kad tek treba nešto da se desi.
Pepele, wb. Ta me pjesmica sad asocirala na našu verziju "svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje". Pa u ovoj svojoj opsesiji životinjama skontah - bolje biti i kokoška, nego ovca.

Komentar od cisilej, 31 January 2010

Ја се сатрах објашњавајући Краљи тај кружни ток односа овци,људи и вукова,а она све побркала. Под један,овце не спавају стојећи,него леже као и остале живуљке. То што стоје напољу у торовима је из просто практичних разлога,тамо у неким вукојебинама небу под облацима је немогуће направити штале за пар стотина оваца и оне су принуђене да буду вани и да се саме грију. А грију се тако што им расте вуна,даље,збију се што више могу, и ротирају се,оне што су у вањском прстену након неког времена иду унутра,а ове изнутра иду вани да штите од зиме. Оне слабије постану плијен вукова и међеда,и тако то једноставно иде. И кад дође прољеће,оне умјесто да се саме пате да збаце ту зимску вуну,човјек им помогне,ошиша их и свима добро. Чарапе нису 10Е већ 10КМ. Даље,чобанлук је дивно занимање,стојим иза тога, и примам све понуде на ту тему.
@ Ајсице......мени је стварно жао што ти остаде у овом блогу неспоменута. Рекао сам Краљи,кад други пут спомене мене или било ког другог у блогу да нађе било какав начин да и тебе спомене...зарад мира у кући.


Заборавих споменути и специјалан однос вука и овце у причи Аска и вук. Није све тако просто.

Komentar od IceCold, 31 January 2010

kraljica_srce: ali sad cu i ja da ucim od tebe
kraljica_srce: prekinucu kada bude najinteresantnije!!!
Ice: a nije bilo nista interesantno
Ice: doslo mi da onako zavrsim
kraljica_srce: pa znaci - kvarna si
kraljica_srce: jer i da nije
kraljica_srce: trebalo je da izmislis da jeste!
kraljica_srce: dugujes to svojim vjernim citaocima
Ice: lol
kraljica_srce: e to se zove sadizam
kraljica_srce: napraviti kobajagi zaplet, svi zeljno iscekuju, šta li Če dalje biti
kraljica_srce: a ti onda tako
kraljica_srce: sad cu ja svoj da zavrsim sa A onda je zazvonio telefon!

A onda je zaboravila kako treba da završi i skliznula u plagijat podvrste sadizam, vadeći se na umetničke slobode.


@Cisilej, nemoj da me prizivaš da ti ne bi preselo!

Komentar od KraljicaSrce, 31 January 2010

Cile, vjerujem ti onda da leže. Koliko znam konji uvijek stoje, nešto sam izgleda pobrkala. A pazi i rotiraju se, zamisli to... Pomenula sam Ajsi, kako nisam, odala joj zvaničnu počast što me naučila novoj metodi održavanja napetosti na blogu, a vidi kako je nezahvalna.

Ajsice, malo si se pogubila kao ovčica, m? Otkud zaboga ovcama telefon
)

Komentar od IceCold, 1 February 2010

Moram...

Ljubivoje Ršumović, naravno.

"Jedna je ovca grdila ovna,
Nesrećo moja neminovna
Pa zar ne osećaš nikakve griže
Kraj tebe živog drugi me striže.
Uz malo sreće i malo novca
Mogla sam biti Gospođa Ovca
Ovako s tobom dangubo niska
Ostaću večito obična dviskaA ovan ubra cvet u aleji
Pa reče ovci: Hajde, ne bleji."


Zar nije prekrasno?Komentar od luda_mama, 8 February 2010

Ime moje drago!! Mislila sam da sam samo ja u zabludi, kad ono... Sobzirom da je svojevremeno obradjena kravlja tema i to ovde, gde su me prosto ubedili da krava lezi kada spava, a sada i tebe ubedjuju da ovca lezi, nisam mogla da odolim da ti dostavim OVO. Zivotinjsko carstvo, draga moja... sumnjam da je to pisao neko kao ti ili kao ja (ko nema blage veze kako spavaju domace zivotinje), vec neko ko je kompetentan, a ti isti tvrde da:
"Većina kopitara spava u stojećem položaju, konji, krave, ovce i još neke domaće životinje, a tako spavaju i obični kućni miševi! "
E sada...kome verovati? Zaboravila si da napomenes da su ovchice jako bitne kada podjes na spavanje... 1...2...3...4...zzzzzz

Komentar od explorer, 1 March 2010

Draga mama, od svih nabrojanih zivotinja, samo su konji kopitari....ostalo su papkari...sem miseva, oni su stetocine

Pretraga

Autori