Zokiland Blog

Autor: goca03, 4 December 2009

Mozda ce mnogima naziv bloga cudno zvucati, ali oni koji ga procitaju nadam se da ce deliti moje misljenje i da ce razmisliti o tome zasto bas PLESOM DO SNOVA.
Utorak, dan kao i svaki drugi dan, na Zokoju sam igram, yamb, yaya, cavrljam sa zokijevcima o svemu, upravo igrala sam sa Anom Fox, jednog momenta neznam ni sama kako, upitala me je, da li gledam plesom do snova, naravno da gledam, svaki sam odgledala, rekla mi je tada da njena drugarica plese za nju i da obavezno gledam. Nisam je pitala povod za ples, jer sam smatrala da ako zeli sama ce reci, medjutim ostalo je nedoreceno.
Sreda 22 casa smestam se udobno kraj televizora ocekujuci pocetak serijala, s nestrpljenjem ocekujem da vidim nasu drugaricu sa Zokija i napokon najavise plesni par koji plese za Anu, videla sam i Anu. Istog momenta kad sam je ugledala navalise suze koje nisam mogla zaustaviti, nisam mogla kontrolisati ni glasno jecanje niti emocije koje me vratise u ne tako davnu 1994. godinu, kada sam i sama bila vezana za kolica koja su za mene bila nesto najbolnije u zivotu. Jos uvek se zivo secam vremena koje sam provodila u stolici sa dva tocka, nemocna da se pokrenem, zeljela sam hodati, zeljela sam plesati. ALI sudbina se grubo poigrala, naviru mi secanja na te dana, ne mogu da se otrgnem iz razmisljanja na desavanja te 1994. godine. Iz misli me napokon trgne aplauz koji je dolazio iz TV shvatim da je ples zavrsen, da je aplauz namenjen plesnom paru koji plese za Anu. Pozelim kako bi bilo lepo da je aplauz upucen bas njoj, da je ona otplesala taj ples, ples koji bi nas sve odusevio.
Ja sam svoj ples odavno otplesala, pobedivsi kolica, zelim da se to desi i nasoj Ani da i ona jednog dana otplese svoj ples.
Zokijevci, znam da su mnogi od vas videli nasu drugaricu Anu, znam da mnogi od vas zele isto sto i ja, da pomognemo Ani, da ispuni svoj san, ali da u njenom snu i mi ucestvujemo, da jednog dana vidimo Anu na skupu Zokijevaca, ali tako da ona uspravno stoji zajedno s nama, rame uz rame, da njene noge lete po podijumu za ples.
Pomozimo Ani da ponovo nastavi sa svojom najvecom ljubavi, ljubavi ka folkloru.
Zokijevci nemojmo se oglusiti o ovaj blog plesimo zajedno sa Aninom drugaricom Kacom za njen ples do snova.
Ana budi jaka VOLIM TE

Pretraga

Autori