Zokiland Blog

Autor: gipsy, 10 February 2021

Pre nekoliko dana moj bračni saputnik me za srce ujeo! I ja to, naravno, sa svetom prosto moram da podelim.

Kaže on meni da ja kuvam, kako bi to Ajsina kuma poetično sročila "preko džoci", primećuje da se ne trudim i ne unosim, što bi Tein moler reko "fali mi žiška". Kao da sladak kupus baš zahteva neko unošenje. A nije ni da ne zahteva, unela sam manje soli, pa je zaista bio bljak, al to je manje važno.

Uglavnom, taj moj saputnik životni ode u dvonedeljnu nabavku u koju uvek idemo zajedno, al eto ovog puta nismo. Kupi on sve što je bilo na spisku, pa i van spiska. Kad ne lezi vraže, (valjda je on lak za prepoznavanje), na parkingu ga smota neki šatro Rus. Pita ga kako da stigne do aerodroma i ako bi da kupi komplet šerpi po promotivnoj ceni... poklopci sa regulatorom, duplo dno, kuvanje na pari, rostfraj (zna moj čoek da ja samo inox gotivim). Sav srećan što je tako jeftino prošao, spakuje kupljene šerpe u gepek, polomi se živ da objasni Rusu kako najbliže do aerodroma i isprati ga pogledom na sasvim suprotnu stranu. Šerpe će poslužiti, a bogami i kutija!

Da ne ispadnem nezahvalna... šerpe nisu loše. Blistaju, mož da se ogledaš u njima. Drške su malo budžaste, ali navići ću se već. Dakle lepe jesu, ali nemaju magične moći kao onaj Hatin lonac, od mene domaćicu napraviti neće! Znam sigurno, jer...

Nije ovo prvi pokušaj da mi prevežu pregaču. Pre jedno dvadesetak godina, baka koja je živela u stanu do nas, rešila da me nahrani za ceo život kao u onoj poslovici "daj čoveku ribu, nahranićeš ga za jedan dan, nauči ga da peca..."  Pokloni ona meni novu novcijatu svesku sa namerom da ja tu kao skupljam recepte i na prvoj strani napiše mi svoj recept za bugarsku pitu. Da li je neophodno da vam kažem da ta sveska i dan danas, posle toliko godina izgleda potpuno isto? Bugarska pita drage teta Lile je jedini recept koji imam. I čuvam! I rado ću ga podeliti jer je pita carska!

E sad malo i da se pohvalim. Vazda obećavane čupavce sam napravila i mogu vam sa ponosom reći da ama baš ničim nisu podsećali na one nesrećne puslice.


 

Komentar od jedina, 10 February 2021

a ovo je Abi ?

Komentar od gipsy, 10 February 2021

Jeste, Abika

Komentar od jedina, 11 February 2021

eh da, mnogooooo ti je lijepa pozadina

Komentar od IceCold, 10 February 2021

Da se ne lažemo, taj brak je na staklenim nogama još od posne boranije.

Komentar od gipsy, 11 February 2021

Pa sad, boranija il ona sarma bez pirinča... mrtva trka

Komentar od IceCold, 11 February 2021

Ta bez pirinča je bila zlatna, prisetimo se one sa cimetom umesto bibera.

Komentar od gipsy, 11 February 2021

Ta sa cimetom je bila skoro bronzana

Komentar od Tea_bg, 10 February 2021

Jao, pa gde se seti žiške? Hahahhaha

Mislim da je tvoj vrli muž prošao mnogo bolje od čuvene boranije

Komentar od gipsy, 11 February 2021

Sad bih promenila naslov u "žena sa sistemskom greškom", al neka, nek se malo prži!

Komentar od press, 11 February 2021

Voyzilla i Carica od Oblaka ubedljivo prednjače medju filmovima Zokilanda.

Da nije basic žene, pa čak i sa sistremskom greškom (kako je to u programskom rečniku ovde predstavljeno), ne bi bilo ni njega, jer iza svakog uspešnog muškarca stoji sjajna žena!

A, boranija mu dobro dodje iz više razloga koje sad ne bih da ponavljam

 

Komentar od gipsy, 11 February 2021

Tako je! Nemam ništa ni da dodam ni da oduzmem

Komentar od Cassiopeia, 11 February 2021

Gledam blog samo sa pozitivne strane i ismejah se , osveži mi čitav dan....a unos prekomerne soli, nije dobar , nego neka "jača polovina", uradi ovo sa fotke, (ipak, živi se samo jednom ) :

Komentar od gipsy, 11 February 2021

Samo to mi je i bio cilj

 

Komentar od Sinorita, 11 February 2021

Meni su ove šerpe baš lepe 

Komentar od gipsy, 11 February 2021

Verovala ili ne, tiganj je sinoć gadno zagoreo

Komentar od soulless, 11 February 2021

Kao prvo čupavci su bili fenomenalni i mogla bi da ponoviš akciju

 

A ovo sa kupovinom šerpi je je totalno Voja style

Komentar od gipsy, 11 February 2021

Sećaš li se kad smo se tek upoznnali pa igrali yaya uz jutarnju kafu... pa odigramo partiju a ja već nervozna jer nisam ručak ni pristavila pa ti kažem "odo da sprčkam nešto za jelo", ili "odo da ubacim rušak u šerpu"... pa si mi jednom rekao "ja taj tvoj ručak ne bih ni probao... ko nogama da ga kuvaš!" A za čupavce hvala, da znaš koliko sam i gunđala bogoradila... ali ponoviću, šta mi teško

Komentar od soulless, 11 February 2021

Da bre   A za chupavce si mi postala omiljeni majstor...

Komentar od Tea_bg, 12 February 2021

Ja se sećam tvoje čuvene rečenice:: " Odoh da izdam večeru, pa se vidimo"!

Komentar od Hatidza, 25 February 2021

jaoo.....ova prica me bas rastuzi jos vise....pitam se, dokle cu sa tuzi?!..........briga me za sve lonce ovoga sveta, ja sam vec nasla svoj magicni....ali mi je bas tuzno to sto obe naletimo uvek na istu sortu saputnika........bas jeftina prica........smuva ih svako ko se predstavi ko rus ili ukrainac na bezvezni parking i usput uspe da im proda iste lonce koje mozes kratko da koristis ko ogledalo i toliko.....zamisli, sta li bi se desilo da im se neko predstavi ko ruskinju ili ukrainku na tom istom parkingu?.....kupili bi oni i escajg od finog mraka i jos bili bi srecni da joj pomognu direktno da nadje put ka nebu, preskocivsi aerodrome.......a kazu, nama rucak ne valja jer se ne ulazemo dovoljno....ko da se one na parkingu ulozili bas puno, pa su ih ubedili da nam dovuku jos jedno sranje u kuci..........jedina uteha je onaj lep i korisan karton.........u njemu mogu da mu spakujem sve 8 macke i da ga odvezem na aerodrom da saceka onu ruskinju ili ukrainku da sleti s proslog leta...............e, razvescemo se, leba mi!

Komentar od tri_praseta, 22 March 2021

Secam se vremena kad si Voju maltretirala boranijom svaki put kad "zasluzi".

Pretraga

Autori