Zokiland Blog

Autor: Cassiopeia, 3 January 2021

Prvi dan Nove godine. Sunčan zimski dan, i prijatna temperatura, idealni za blagu šetnju. Po već nekoj mojoj tradiciji, odlazim u crkvu da upalim sveću, da ova godina bude bolja, sa manje nedaća i nekih nemilih događaja, da paljenjem sveće prizovem pozitivnu energiju i lepše momente.

Udišem prazničnu atmosferu, sve je tako mirno i usnulo, tek po koji automobil i slučajni prolaznik, vazduh pun svečanosti. Razmišljam o tome da sam željna da mogu ponovo da zagrlim koga hoću i kada za to osetim potrebu, da zaboravim na nošenje maske, i da je nosim kada krenem na maskenbal, i to samo venecijansku masku, da izolaciju više nikada ne doživim, da ponovo imam prijateljska okupljanja i druženja.

U malenoj crkvi tek nekoliko upaljenih sveća dogorevaju. Svojim plamičcima obasjavaju zidove i nekako govore da nada ipak postoji. U mojoj glavi su posejane pozitivne misli, iz kojih će izrasti lepe biljke, (i zasmejavam samu sebe ), zamislila sam da sam najbolja baštovanka, da ću imati polja punih mirisnih cvetova čiji se miomirisi šire i prenose.

 

Želim vam svima da u Novoj Godini budete pozitivni samo duhom, da vam se ostvare neke obične želje, jednostavne i ne tako velike, da zdravlje poštujete više, da preduzmete odgovornost nad svojim životom. Neka vam Nova godina počne lepim mislima i još lepšim i pozitivnim dešavanjem.

 

Srećni praznici i Nova 2021. godina.

Komentar od maruska, 3 January 2021

Sretna i blagoslovljena i tebi  NG 

Komentar od Cassiopeia, 3 January 2021

 Draga Maruška, hvala !

Komentar od zvoncica zvoncica, 3 January 2021

 Da praznici lepi i svecani Hvala CASII .I u ovim teskim danima osmeha i duha mi nije manjkalo nadam se da ce tako  i ostati .A ja tebi zelim da se smejes i radujes koliko ja , ili jos vise.

Komentar od Cassiopeia, 3 January 2021

Hvala Zvonka  Smejem se, taman da mi život cveta kolko treba  

Komentar od press, 6 January 2021

Casi, podsetila si me na jednu mudru izreku:

"Pozitivan stav je zarazan, ali nemojte čekati da se zarazite njim od drugih, već vi postanite njegov jedinstveni nosilac"! 

 

Komentar od Cassiopeia, 6 January 2021

 Prelepo!!! Zapamtiću je!!!

Pretraga

Autori