Zokiland Blog

Autor: soulless, 10 June 2020

Život je utakmica, pijaca, tržište. Ti kreiraš ponudu a mi potražnju. Iznosiš na tržište sve što imaš i trudiš se da ono pozitivno prikažeš u najboljem svetlu. Mane se obično pokažu kasnije, onda kada kupac već plati robu.

Naravno, kada izađeš na tržište, očekuješ idealnog kupca koji će najviše da ceni ono što si ponudila. Idelano ne znači i najbolje moguće ali je približno tome.

Moneta za ovu trgovinu su bol, sreća, patnja, radost, tuga, uživanje, mučenje... Obzirom da na vremenskoj osi ne postoji životni vek a da nije iskusio sva ova osećanja odnosno stanja, cena za koju se proizvod nudi je očekivani odnos pozitivnih i negativnih momenata. Dobra cena je kada je životni vek ispunjen srećom, radošču, uživanjem... a da su vremenski intervali u kojima preovaldavaju ostala (negativna) osećanja svedeni na minimum minimuma.

Prolaznost vremena je bitan faktor u ovoj trgovini... Neko svoj proizvod proda prerano, pa se naknadno kaje kada uvidi da je mogao da dobije mnogo mnogo više. Sa druge strane, neko previše čeka da proizvodu skoro istekne rok upotebe držeći možda nerelanu cenu. I taj se naknadno kaje, sa setom idealizujući ponude koje je dobijao a odbio.

A neko jednostavno ima sreće da na vreme proizvod proda kupcu koji će najviše da plati.

Većina ipak pristane na neki kompromis. Kombinatorika svih mogućih kompromisa je preopširna da bih je ovde opisivao, pa ostavljam tebi koji si porčitao/la ovo da o tome razmišljaš. Opšte mesto svih kompormisa je da „nije idelano ali eto... možda idealno i ne postoji“.

 

Komentar od tony*, 10 June 2020

A možeš da se nadaš i dobroj preprodaji...ono druga treća ruka..nikad se ne zna ko od "babe može da napravi devojku" pa procvetaš ko negovani oldtajmer

Komentar od zvoncica zvoncica, 10 June 2020

U zivotu ponuda je razlicita .Nesto se proda, nesto da, nesto i poklini .I obrnuto.Nesto kupis, nesto dibijes ,nesto iznudis . Pa kom obojci kom opanci.

Komentar od aurrora, 10 June 2020

Ja sam za to da se po rođenju ne izdaje izvod iz knjige rođenih već garancija, na minimum 3 godine....pa već kad kupuješ da ne kupuješ mačka u vreći

Komentar od tri_praseta, 21 June 2020

I ja ponekad platim kurvu. Nekad usluga bude vrhunska, a nekad se pokajem cim se skine. Nekad kad vidim da se previse muci, kazem joj "cekaj nemas pojma, prepusti majstoru". Macka u dzaku u pravu si. A da nisam omasio temu m?

Komentar od jedina, 21 June 2020

Komentar od soulless, 21 June 2020

I nije nužno da si omašio... Zavisi da li je kurva postala posle razlaza ili si stvarno koristio usluge prostitutke pa se ovde samo hvališ...

Komentar od tony*, 21 June 2020

U prevodu : imam para da platim , majstor sam , a umem i da omašim 

Komentar od aisa, 13 July 2020

ahahahahahha

Pretraga

Autori