Zokiland Blog

Autor: Snena, 6 January 2020

"Bolje je i malo s blagoslovom, negoli i dosta s prokletstvom." 

                                                                     ~ Narodna izreka ~

U duhu današnjeg velikog praznika, Badnjeg dana, može se reći da sam svima oprostila. Svi vi koji ste mi iz bilo kojih razloga, u protekloj godini stali na žulj i hotimično ili nehotično naneli uvredu, oprošteno vam je.

Da Bog da, da me raspoloženje kao danas, drži celu godinu, budući da sam sva u nekim, lepim pozitivnim energetskim emocijama okružena u hrišćanskom miru.

Sve ljude razumem, čak i one džukele.

I da umalo da zaboravim, setila sam se danas mnogih ljudi kojima dugujem hrabrost, radost, pamet, radne navike, nalaženje smisla života, smanjivanje bola i tuge, a najviše onih koji su mi poklonili i danas mi poklanjaju svoju ljubav.

Hvala svima, neizmerno i praštajte što svoju zahvalnost uvek nisam iskazala onako kako sam je osećala!

Razlozi su brojni i uglavnom neopravdani! 

Sve znam kome sam za šta zahvalna.

Molim se Gospodu da ih nagradi za njihovu dobrotu.

Na današnji Badnji dan, dajte poljubac bližnjima, oprostite grešnima, pomozite tužnima, neka vam je srećan, berićetan i blagosloven,  provedite ga u zdravlju, miru i radosti.

 

Komentar od tony*, 6 January 2020

Hvala na lepim željama i pozitivnoj energiji koja zrači iz ovog bloga.

P.S: Praštam kad u meni sazri i dodje vreme za to, ne na odredjene dane.Umem i da nikad ne oprostim, mogu da razumem al iš od mene forewer. Dajem svima koji znaju šta će sa tim što ja mogu da pružim. I savršeno me baš briga dali će neko na svoj način da protumači ovo "dajem svima"  

p.s: I to dajem kome ja hoću .

Komentar od Snena, 6 January 2020

Draga Tony*,

Hvala na lepom komentaru .

Nije bitno da praštanje bude na današnji dan, (iako je ovo praznik, na kojem se "uvrede i gresi, po običaju", uglavnom oproštaju), najvažniji mi je osećaj koji imam kada to uradim, (a, ne znači da ću tu osobu cmakati i voleti, kao da ništa nije bilo)... [biće na "hold" ili stand by" režimu]...Bitno, je oprosti bilo kad i nastaviti bez osećaja ljutnje...

P.S. Uvek daj samo kome hoćeš  [mislim oproštaj]...

Komentar od -WOLFY-, 6 January 2020

Срећно ти Бадње вече и рођење Христово Снена.

П.С Праштати је хришћански али не заслужује свака ''џукела'' опрост.Бог све види и свакоме по заслузи нека подари.
Komentar od Snena, 6 January 2020

Hvala -WOLFY- 

To praštanja takvim džukelama, ne mora se reći u lice, opraštam ti. Dovoljno je oprosti ti im u "sebi", kroz pozitivne misli...i ne zaslužuju da čuju glasno, opošteno je...

A Dobri Bog će već znati da balgoslovi, takve misli... 

 

Komentar od -WOLFY-, 6 January 2020

Опрост је као ожиљак,остави траг који не нестаје.Мене када неко (ма ко био)увриједи,изда,изневјери...ту нема опроста,то остаје.Бог зна да никоме не мислим никакво зло,и по томе само ОН може да ми суди.

Још једном,нека су теби и свим православцима срећни Христови празници.
Komentar od Snena, 7 January 2020

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Poštujem tvoje....

Nijedna prevara, izdaja ili uvreda, ako boli, neće nestati ako smo nekom oprostili (i opet kažem u misiima oproštaj, ne mora se, to reći baš "uživo", već samo kao, misao u glavi)...

Takve pozitivne oproštajne misli te popnu na stepenicu više, na nekoj duhovnoj lestvici...

Više je taj "misaoni oproštaj", sličan kao kad nekoga staviš na  "ignore listu", više boli, nego da nekome saspeš sve u lice...

Bog sudi grešnima, ti nisi grešan ako nekome ne oprostiš nepravdu, zlo, tešku nanetu nesreću, pa ti nema zašto ni suditi, al' će zato toj nesreći koja je to uradila, blagoslov Božiji biti uskraćen!!!

Mir Božiji, Hristos se rodi! 

 

Pretraga

Autori