Zokiland Blog

Autor: Snena, 21 December 2019

“Na kraju ove i na početku Nove godine,  mogli bi se kao deca zakleti i reći makar sebi:

Neću više nikad, ili ću manje nego do sada, ili ću samo onoliko koliko moram, jer sam takav kakav sam. Nemojte se danas boriti za ono protiv čega ste se nekad borili. Nemojte nikad više tuđim greškama objašnjavati i pravdati svoje.

Nemojte raditi ono čega bi se vaši roditelji stideli i čega će se vaša deca sutra stideti, nemojte sebe proglašavati jedinim i najboljim. Najbolji više nisu živi, a mi smo tu samo zato što njih više nema.

Oslobađajte se slugu. Pomozite im da ne budu sluge, čak i onda kada bi oni to hteli da budu. Poštujte druge ljude, nemojte ih proglašavati prijateljima, samo onda kada su vam potrebni.

Nemojte se dokazivati pred gorima od sebe, pred ravnodušnima, pred onima kojima bi trebalo platiti piće da bi vas slušali i da bi vam verovali.

Nemojte stalno vikati i tražiti još. Ponekad recite dosta i neću više, hvala, ni ovo nisam zaslužio. Nemojte tražiti da vam se unapred plati ono što ćete tek uraditi. Mogli biste pre toga vratiti ili uraditi ono što ste već uzeli.

Budite skromni zato što vi tako hoćete, a ne samo zato što vam drugi ne daju.”

                                                                                                            ~ Duško Radović ~

 

Razmišljam nešto o Novoj godini. Svima stiže. I srećnicima i onim drugim. Na sniženju su šljokice, jelke, brusevi kojima varamo muškarce da imamo velike grudi, čia semenke u Zdravoj hrani, knjige koje kupujemo, a ne čitamo, hrana zbog koje u februaru idemo u teretanu i kod kardiologa, nameštaj koji nemamo gde da stavimo ili nemamo stan ili  je prepun, cipele koje stežu…

Možda ne bi bilo loše da sebe malo snizimo. Onako Novogodišnje. Prema ekonomskim trendovima 30%. Ne mora više.  Mogli bi 30% manje da mislimo da smo Posebni. Originalni. Bogom dani. Da za 30% svedemo sebe na meru običnog čoveka. Čoveka koji jede, pije, ...u skladu s’ mogućnostima. Raduje se Novoj godini i nada se će u njoj biti bolji. Sasvim obično. Sasvim ljudski. U suprotnom, treba se zvanično obratiti farmaceutskoj industriji i tražiti novogodišnji popust za lekove koji podižu serotonin, u narodu poznati kao „lekovi za sreću“. Biće zlo, ako bez lekova skontamo da smo sasvim obični...

 

 

Komentar od aisa, 21 December 2019

ni bolji ni gori od onog sto jesmo, be tendencije da druge prilagodjavamo sebi i sebe drugima, sasvim obicni... sjajno !!! 

Komentar od Snena, 21 December 2019

Pretraga

Autori